<p>Groep zorghoeve sint-jansberg</p>

Doelstellingen

1. Het algemene beginsel van werken op een zorghoeve is mensen te laten leren door zelf te ervaren. Zelf ervaren is een manier om vaardigheden en kennis op te doen. De zorghoeve gaat dus een stap verder dan vele zorginstellingen doordat men de mensen een beroep laat doen op hun eigen competenties. Men wordt bijna vanzelf en intuïtief aangesproken op zijn eigen mogelijkheden. Niet de tekorten worden benadrukt maar juist hun kunnen. Hierdoor kan men bijna vanzelfsprekend ervaren dat werken op een hoeve gezondmakend kan zijn.

2. Veel hulpvragers missen een structuur in hun leven. Zorghoeves kunnen die structuur bieden aangezien de hoeve meestal een vast verloop en een vast dagritme heeft.

3. Het werken op een zorghoeve kan voor veel hulpvragers een grote stap zijn naar integratie in de maatschappij of naar het vinden van een passende dagbesteding.

4. Werken op een zorghoeve beoogt eigenlijk de ontplooiing van de hele persoon. Zowel de sociale, emotionele, cognitieve als spirituele kant wordt aangesproken. Het werken op een zorghoeve kan dus vanuit diverse doelstellingen uitgevoerd worden. Afhankelijk van de cliënt krijgen deze doelen een andere invulling.

Verschillende soorten invullingen

Educatie - Dagbesteding - Arbeidsmarktintegratie - Nazorg - Training van sociale vaardigheden

Preventie - Recreatie - Therapie - Revalidatie - Opvang - Maatschappelijke integratie

© All rights reserved to Zorghoeve Sint-Jansberg VZW - Website build by Jeroen Nelissen

Comments